DJUR-ÖGA

DJUR-ÖGA, ja. Vad står det för - vad betyder det?

Man brukar säga att den som har djuröga har ett stort intresse för djuren och har förmåga att uppmärksamma när saker och ting inte är som de ska.  En person med djuröga har helt enkelt en speciell förmåga att se och förstå hur djuren mår och vad de behöver.

 

Oftast nämns ”djuröga” i samband med lantbrukets djur – en bonde med djuröga når bättre resultat med sina djur.

 

Och i min värld blir då DJURÖGA ett nyckelord – därför tog jag det namnet när jag startade min verksamhet 2003.  Så enkelt var det.

DJURÖGA Leg vet Eva Hertil

  Eftersom mina och Universitetsdjursjukhusets värderingar och målbild mer och mer gled isär, så lämnade jag SLU och Universitetsdjursjukhuset 2010.

 

Min ”affärsidé” är helt enkelt vår relation till djuren – och djurens relation till oss. För det är en ömsesidig relation. Och det är en viktig relation, en grundläggande relation.

 

Djurintresset är stort i vårt samhälle – men det är inte okomplicerat. I fortsättningen begränsar jag mig till våra sällskapsdjur – av den enkla anledningen att det är i den världen jag verkat i snart 40 år. Vi människor älskar våra sällskapsdjur och gör dem många gånger till familjemedlemmar. Risken kan vara stor att vi förmänskligar dem och kanske till och med berövar dem deras identitet, deras ”djuriskhet”.

När vi har ”de mänskliga glasögonen” på oss ser vi världen bara från vårt håll.

 

Och här kommer Herta in. Herta ser världen genom ”hundglasögonen” och jag ser världen genom ”människoglasögonen”. Om vi försöker låna varandras glasögon kanske vi kan se världen ur ett vidare perspektiv? Vi ska i alla fall försöka!

 

 

Men DJURÖGA Leg vet Eva Hertil är också namnet på mitt arbete som kliniskt verksam veterinär, främst som ögonveterinär, eftersom jag har min specialistkompetens inom det området. Men jag har en holistisk syn och är intresserad av det mesta – mer generalist än specialist kan man nog säga.

 

Om du vill komma i kontakt med mig som kliniskt arbetande veterinär/ögonveterinär ber jag dig ta kontakt med någon av de kliniker där jag arbetar (se under Kontakt) – jag hoppas du hittar någon som inte ligger alltför långt ifrån där du bor?

Jag utreder och behandlar främst olika ögonrelaterade problem och utför även ögonlysningar enligt SKK:s bestämmelser. Jag har också behörighet att utfärda patella (knäleds)- och hjärtintyg enligt Svenska Kennelklubbens bestämmelser.  


Du kan även nå mig via telefon  

018- 10 27 97  eller mobil 0725 - 10 27 97

e-post  mailto:eva@hertas.se

 

Du kan också hyra in mig som föreläsare.

 

 

 

 

Herta för djurens talan

Lilla lapska vallhunden Jojkas Herta ser världen genom "hundglasögonen" och hon är djurens språkrör.